Schadeherstel via verzekeraar

Bij schades die gedekt worden door een verzekering, wordt altijd een schade-expert ingeschakeld. Dit doet de verzekeringsmaatschappij. De expert is de schakel tussen de verzekeraar, de verzekerde en het schadeherstelbedrijf. Hij ziet erop toe dat de schade gerepareerd wordt aan de hand van de gemaakte afspraken. Het reparatieproces is in drie stappen samen te vatten:

  • Voorcalculatie
  • Reparatie / schadeherstel
  • Nacalculatie
 
 
Voorcalculatie rekenmachine

Voorcalculatie

Een goede inschatting van de schade wordt gemaakt door een gedetailleerde onderbouwing van uren en materialen. Met deze gegevens heeft de verzekerde, klant of tussenpersoon een begroting waarmee hij de verzekeraar kan inlichten over de kosten van de schade.  

 
reparatie schadeherstel brandweerauto hendrik kok

Reparatie / schadeherstel

Samen met de expert wordt bepaald hoe de reparatie wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld uitdeuken of vervangen. Wanneer maak je de afweging van richten van de bestaande maar beschadigde delen of ga je de delen vervangen. Zo economisch mogelijk, de beste kwaliteit tegen de beste prijs. 

 
richtschade nacalculatie voor en na foto

Nacalculatie

In de nacalculatie wordt in nauw overleg met de schade expert de werkelijke kosten afgestemd. Met foto's van voor, tijdens en na de reparatie.

De klant, degene met schade, wordt geheel ontzorgd.